Anamaria Vasile

Versiunea sentimentală a melodiei „Somewhere Over The Rainbow”

Muzica are de cele mai multe ori puterea să emoţioneze profund şi să facă să vibreze orice inimă.

Multe melodii ajung să fie fredonate de o mulţime de oameni care le vor aşeza în cutia cu amintiri nepreţuite pentru tot restul vieţii.

Aceste piese muzicale au marcat la un moment cariera muzicală a unor artişti consacraţi, fiind îndrăgite de toţi fanii lor.

Israel Kamakawiwo’ole s-a născut pe 20 mai 1959, în Insulele Hawaii şi avea să devină o voce minunată recunoscută atât în locurile natale, cât şi în întreaga lume.

Deşi avea probleme de sănătate, tânărul interpret a avut un succes fulminant cu melodia „Somewhere Over The Rainbow”.

Această piesă muzicală a făcut înconjurul lumii fiind o melodie extrem de sensibilă şi cu o încărcătură emoţională deosebită.

Vocea lui caldă şi expresivă a impresionat o lume întreagă.

Imaginile ce fac parte din videoclipul oficial al piesei muzicale „Somewhere Over The Rainbow” au în prim plan oameni simpli, dar fericiţi, cărora Israel Kamakawiwo’ole le cântă cu multă emoţie în glas acompaniat de celebra chitară ukulele.

Pasiunea lui pentru muzică, combinată cu o personalitate carismatică, au fost ingredientele ce au atras oameni de pe întreg mapamondul.

Odată cu trecerea anilor, moştenirea muzicală a lui Israel Kamakawiwo’ole devine mai puternică, înregistrările sale fiind recunoscute la nivel mondial şi făcând parte în mod regulat din filme, emisiuni de televiziune şi nenumărate reclame.

Israel Kamakawiwo’ole a în anul 1997, la numai de 38 ani, în urma obezităţii de care suferea.

Această boală nemiloasă i-a cauzat o insuficienţă respiratorie care în cele din urmă i-a fost fatală.

Artistul a fost onorat de soţia şi de fiica lui cât şi de toţi locuitorii Insulelor Hawaii în cadrul unei ceremonii extrem de emoţionante fiindu-i împrăştiată cenuşa funerară în apa oceanului.