Anamaria Vasile

Veteranul de război intră în închisoare cu un câine

Veteranul de război intră în închisoare cu un câine. Urmăriţi reacţia patrupedului când o întâlneşte pe această deţinută

Câinii au de multe ori abilitatea de a-i ajuta pe oameni să depăşească anumite traume. Totul se datorează devotamentului acestora şi sprijinului pe care îl acordă necondiţionat omului pe care îl însoţesc.

La fel ca mulţi alţii şi Bill Campbell, un soldat care va fi mereu marcat de rănile profunde pe care i le-a produs războiul din Irak, a găsit alinare alături de câinele său.

În vârstă de 47 de ani, Bill Campbell este un veteran de război care pe frontul de luptă a trecut printr-o experienţă traumatizantă. O explozie puternică provenită de la o maşină capcană i-a produs acestuia o comoţie cerebrală, ale cărei consecinţe îl vor urmări toată viaţa, creierul său fiind în incapacitate de a mai funcţiona vreodată în limite normale.

Atunci când s-a întors din Irak, lui Bill i-a fost oferit un câine de serviciu, pe nume Pax, care anterior fusese dresat în penitenciarul de femei „Bedford Hills”, New York, de către deţinuta Laurie Kellogg.

Acest câine i-a redat bărbatului speranţa, i-a alinat nopţile în care se trezea speriat după ce avea coşmaruri îngrozitoare şi i-a readus curajul de a da din nou piept cu lumea din jurul său.

Pentru a-i mulţumi lui Laurie că a făcut o muncă minunată cu acest patruped, William Campbell i-a făcut o vizită la penitenciarul în care era în continuare închisă. Mult mai nerăbdător să o revadă pe această femeie dragă lui a fost chiar Pax, câinele pe care îl avusese în grijă foarte mult timp.

Întâlnirea dintre Laurie şi Bill, dar şi revederea lui Pax, a adus lacrimi de fericire şi recunoştinţă pe chipul acestei femei. Ea putea acum să vadă care sunt roadele muncii sale şi putea să se mai bucure de puţin timp petrecut în preajma acestui minunat câine.